WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Friday, January 8, 2010

Seminggu punya cerita (^_^ )

Assalamualaikum and Hello readers, (^^,')


Hari ini, saya akan menceritakan tentang apa yang dah berlaku sepanjang minggu pertama persekolahan ni. *Ayt tak boleh blah. Mari mula dari aspek pelajaran dahulu. Fyi, Im a Pure science student. I do take Biology as my elective subject. Saya budak BIO wehh. Go go Bio. Siapa lagi kat sini budak BIO cepat cepat angkat tangan! Yeahh give me five kita geng. Tapi aku belum start belajar bio lagi. Sebab in a week ada dua masa je bio hari Khamis. Tapi disebabkan semalam ade babbling kat dewan so belum masuk lagi lah. Act, Nina belum belajar apa apa subject science pun. Physic and Chemistry pun belum. Cikgu dah masuk but kita orang yang tak masuk class. Bukan PONTENG oke! I budak baik tk main lah ponteng ponteng ni, kita ade tugas dekat SPBT tu. If masuk je bilik tu mesti tak keluar. Sangkut sebab banyak Keje Bhaha.

Rasa macam tak percaya, Nina dah form four sekarang. Haish. Subject semua makin susah taw. Even BM pun susah. English lagi lah, aku dari tadi dok imagine macam mana nak menulis essay at least 350 words with 50 marks. Paling tinggi pun dulu aku just dapat 25 over 30. Ni nak 2 kali ganda. Mak kau! Vocab macam cukup je, grammar macam confirm je tk broken BHAHA. So like my mum always said Keep yourself reading. HEHE. Novel english terlalu banyak dekat rumah ni, even quarter of the books mostly are english books. But im not interested to read it because im not a good reader and that's the reason why im the only girl in the family who doesnt wear that dorky spectacles. Bhaha. Seriously, aku jenis manusia cepat bosan. That's why I love to talk. Im never get bored of talking. Now im getting older, lil bit taller, friendly than before, talk so much, laugh and laugh and of course im more matured. HEE. And one more thing, im getting Insane. 


First week banyak benor main. Aku tak taw kenapa aku excited and hyperactive semacam. Aku asyik gelak gelak je. Belajar makin susah, buat aku blurr sampai cakap dengan cikgu Shikin kat bilik SPBT pun tergagap gagap HAHA. Kira jumlah murid pun 12 + 11 jadi 33 HAHA. Buat semua orang kat bilik SPBT tadi cuak. Bhaha. Dalam class aku duduk dengan Cik Aina,  aku memang tak boleh duduk dengan dia ni taw. Aku tak taw kenapa nanti tiba tiba aku gelak. Then aku tak boleh nengok dia gelak sikit, nanti mesti aku gelak tk berenti. Astafirullahalazim. Istighfar panjang kejap. Nasib baik aku ada banyak masa nak muhasabah diri. Kadang kadang bila fikir balik, kenapa lah aku act macam tu. HAHA. Semalam lagi tak boleh blah, masa orientation kat dewan, orang dok berceramah kat depan aku dok gelak gelak, borak borak kt belakang.


Satu kejadian yang memang aku tak boleh lupa. First time dalam hidup aku gelak gile gile sambil di tontoni khalayak ramai dah lah berdiri masa tu. Nasib baik semua budak batch aku je. Sampai semua bebudak yang negok aku pun gelak sebab nengok aku gelak. Act masa tu aku tak denga pun ape yang cikgu cakap. Suddenly die cakap sape nak jadi Puteri Umno, pasuh dengan pantas aku pun tataw kenapa aku angkat tangan. Pasuh cikgu suh bangun. BHAHA. Bila die tanya soklan aku macam blurr taw. Sebab aku tk denga sgt. Then member member aku semua dok gelak kan aku sebab tetiba angkat tangan. HAHA. Macam bodo. Aku bila dh negok org gelak aku pun gelak sekali. Last last satu dewan gelak kan aku. Tapi masa tu sikit pun aku tak rasa malu. Entah sejak bile ntah jadi macam ni.

This week, best gile. Sebab banyak gelak gelak. Pagi pagi buta aku lepak dengan Balqies pun dok gelak gelak. Ohh ye, so far everyday datang awal. Belum datang lambat macam last year, sebab sekarang evryday Anis bangun pukul 5 pagi, setengah jam kemudian aku pulak bangun HAHA.  Hoyeh hoyehh, act this first week im just too Happy and too excited plus aku nk create sebanyak mungkin memories for Aina before she left me. Aku nak happy happy dengan dia. I just want to spend all my time with her while she still here with me. Stiap detik adala sangat berharga. Ewahhh! Aina jangan sedih taw bila baca ni. I sayang you doe. Serious. I saja buat buat happy, so nanti I tak sedihh. HAHA. Aku kalau kat class, bila nengok muka Aina je mesti nak gelak. Padahal die tk buat papepun. HAHA. Ish ish. Dh dh, lepas ni kene serious. Sebenarnya banyak lagi nak cerita tapi nanti nanti jelah. AHAH. Adios bebeh!


Ahmad Akif Syarafuddin Sahar and Amalina Suraya Sahar
Muka lebih kurang je kan :)


2 comments:

aai syaqie said...

bengong aaa lu. mane ade aku nak pindah. haih
macam kau nak halau aku je. sedih sedih :(

*pujuk laaa cepat. haha

weii masalahnye bile aku tgk muke kau pon aku nak gelak laaaaaaaaa. haha. jgn pretend to be happy oke. aku skrg tk pretend pon yg aku happy. im just happy. so kite happy same2. aku tak pindah oke. haha

Meen Eunos said...

yeah.
just read more books.
english book to work on
your english.
good luck dear.