WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Sunday, January 10, 2010

Hari Ini dan Semalam:]]

Assalamualaikum semua ^^,


Today tak pegi mana mana pun, duduk rumah je. Malas nak keluar. Edit edit blog, post new entri lagi best. Betol tak kanak kanak? Haa, today nak cerita pasal semalam punya hang out. Alaaa hang out dengan bonda dan adinda tercinta je. Kekanda kekanda tak ada oke. Herm, after amik si Anis Suaidah Sahar dari tuition pukul 3 *biasa lah calon PMR  Ibu terus zoom zoom pegi Plaza Pelangi. Well, nak support bangunan dia. Plus parking pun freeeeeeeee. Sapa je kan yang tak suka benda benda free ni, habak sikit. Betol tk. Then setibanya disana Anis konon konon cakap ibu nak makan sushi la. Pasuh kita pun pegi Sushi King. Oke this is my first time. Lantak kau aa nak cakap ape, eleh bru frst time ke ape kn. Act, im not that adventurous. Aku jenis tk berani nak try something new, sebab I know if tk kene pada tekak mesti tak makan.


 


Well, I memang orang melayu. Makan sambal belacan wehh. Memang dalam family aku, among the girls im the only one who eat sambal belacan with petai. So what? Tapi if aku nak jaga hygiene tk teringin aku nak makan. Act, dah lama tk makan si petai tu. Ni terikut ikut si perempuan perempuan lain dalam rumah ni la. Tapi tkpe, kalu tak makan pun bukan berdosa pun. Tapi I makan cheese jugak oke. I suke pizza yang banyak Mozzarella then dengan Marble CheeseCake kt Secret Recipe. Yum yummm. Cehh, taste western tu nak jugak sebut. Haktuihh ntah pape la kau ni Nina. Maaf bukan nak kerek, saja nak bagi pembacaan anda lebih meriah gituu. Bhaha.



  Senyum nampak Gigi macam pelik je



Oke back to our main story, after dah masuk and duduk kat Sushi King tu kita pun start la mengorder. Nina order Spicy Ramen. Alaa macam dalam cerita cerita korea tu. Bezanya itu korea, ini Japanese. Get it? Then, kita amik lah sushi. Ape ntah nama dia I pun tak ingat dah. Masa kat dalam sushi king tu, suddenly macam terdengar die pasang soundtrack Boys over Flower. My mum cakap ni Japanese restaurant ke Korean Restaurant. Tpi takpe,I takesa I pun dah follow mollow menyanyi nyanyi soundtrack lagu lagu tu. HAHA. Seronok. Then macam biasa lah, sesi amik amik gambar. Model I si Anis Suaidah tu kan memang suka semak kan memory card I dengan gamba die. Takpe, I takesa die kan satu satunya adik I yang berjantina perempuan. So sayang lebih sikit lah. BHAHA.


After dah siap makan, kita pun pergi follow ibu buat spec baru. My mum kata she's getting older and her sight also getting blur and blur. My mum ade astigmatism then short and long sightedness. Superpower kan. Power die, right eye 700 while left 600+. If bukak cermin mata nampak tak nampak je. Biasa lahh, orang suka membaca. Plus kerja pun 24/7 hours menghadap lappy je. Mana tak mata rosak. I je oke. Sebab I tak suka baca baca ni. Malas wehh. Then then after siap urusan niaga di kedai Eye Look tu, kita pun pergi metrojaya. Shopping sikit. Plus nina cakap nan ibu naty birtday belikan new purse oke.


After shopping kat Metrojaya, kita pun pergi Popular. Memang dh jadi trend if pergi mana mana shopping complex sekalipun, singgah di Bookstore itu adalah satu kewajipan. If tak singgah mang tk berdosa but dah menjadi tradisi dalam family ni kan. I pun mang berniat nak beli reference books. Naik upper form, satu hape buku reference pun tkda. Buku buku Aca semua dia dah hangkut bawak balik asrama. Then, Nina mang dah terbiasa belajar mesti kene ade reference book. Nak nak subject science. Sekarang ade tiga subject science, Physic, Chemistry and Biology so tiga tiga kene beli. Well, im a Longmans fans and its regular customer. Aina pun, aku ni ngn aina mang citarasa semua sama. Sampai buku segala nak sama. HEHE. Plus kita orang kan saling melengkapi each other. Kan sayang kan :)



Gambar buruk sebab tak sepenuh hati HAHA


 Oke oke, ni nak story pasal cerita hari ni. Actually, takde pape sangat cuma nak korg punya opinion on my blog. Ade edit edit sikit on side bar. And my fav, yang kat atas sekali tu, headers. HEHE. Create sendiri tu. Mula mula, nak buat saje saje je, but then tetiba cantik pulak HAHA. Herm, pasuhh letak mp3 player baru. My flash fetish macam lembab je bosan. But my current mp3 player ni kne click player button sendri. I tataw cmne nak buat die autoplay. Frust! But overall puas hati la jugakk. Sila berikan bintang bintang anda oke? I lebiuuuuu lahh <3


2 comments:

aai syaqie said...

page kau dah cukup cantik laaa :)
wehh hang ni tak buat aku gelak memang tak sah kan
yeee kite kan ade chemistry. HAHA

balqies :) said...

yanggg,
tak sangke you beli buku rujukan same ngan I
mang sehati sejiwa betol laa kite nehhkann
HAHA