WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Sunday, December 13, 2009

Jalan sampai kaki melecet ^^,

Oke oke, ni semalam punya cerita. Semalam kan ade PC Fair kt Persada. So ayah ajaklah pegi. Pelik je kan, tak penah penah bapak aku ngajak tibe tibe semalam die ajk pegi. HAHA. Di samping itu, dia ada nak pergi amik barang kat office die which is situated at Jalan Segget or Jalan Trus aku pun confused dah. Sebenarnya die tu nak suh kiteorang bangun tido. Tu lah tactic yang dia guna. Cakap je nak pegi jalan, confirm semua anak dara die ni lincah je bangun HAHA. Kalau tak sebut pergi jalan, confirm matahari tegak atas kepala baru bangkit. hee Apa punya anak dara laaa.



HAHA, ini sememangnya hobi sayaa.
Location : Puteri Pacific Hotel 

Oke, macam biasa kalu nak pergi PC Fair, kite memang selalu park kereta kat Kotaraya je sebab ayah ada pas bulanan die. Dan seperti biasa, kalau ada PC Fair orang ramai mengalahkan semut hurung gulaa. Beribu ribu manusia membanjiri dewan Persada tu. Haa, masa tu jugaklah waktu yang sesuai jika anda berniat untuk mencari sedikit duit pocket bolehlah amik peluang masa tu. Tapi hari ni last day, so kalau ad niat nk keje tu tunggu PC Fair tahun depan ye sayang. Aku jupe akak senior form 5 dok keje kt Maxis Broadband. Kak Azreena ngn Kak Nana. Tengah ramai ramai orang tu, Kak Azreena boleh pulak berteriak "Ninaa! Belilahhh" HAHA. Aku senyumkan aja dan berlalu pergi.


Actually tujuan kite pergi bukannya ada nak beli apa apa pun. Saje nak meramai ramaikan orang. HAHA. Dengan orang ramai bersesak sesak. Bertolak tolakan. Haishh. Every year memang cmuhh, tapi aku still pergi jugak. HAHA. Aku suka pegi sebab nanti aku bole ngendeng dengan ibu beli ape ape. Tak dapat banyak sikit pun jadilah. Gadget gadget yang tk berapa nk mahal tu HEHE. Then dalam masa yang sama kite kumpul pengalaman plus some knowledge. Sikit sebanyak bile pegi tu kite tahu laa kan technology terkini. Apa yang hot on market and wht's new. I minat la jugak gadget gadget ni. Paling sukaa, biasalahh, camera and computer HEHE.


After one hour lebih bersesak sesak kan. Akhirnya kite pun blah dari situu. Biasalahh perut ni kalau pergi jalan jee, mesti nak makan. Kat rumah tanak makan, suka bazir duit ayah ibu. Ngade ngade. HAHA. Kite pun pegilah makan kat Kebayan Kotaraya. I pun order la Yee Mee. Aku pun tk tau kt mne sedap mknan ni tp kalu aku makan mesti nk makan lagi HEE. After makan ibu kata korang bile nak beli baju sekolah. Nanti suke nk beli last minute. So dh terlanjur kat Kotaraya kite pun beli jelah kat situu. Punyalahh lama aku tunggu, biasa aa adik beradik ramai so salesgirl tu nk kne tulis kt resit sebutir sebutir tu yang buat lambat. Nasib baik dah makan so bole bersabar sikit.


Habis je budak budak ni berbelanja, ku pikirkan dah nak pulang rupanya belom lagii. Ayah nak pergi Plaza Pelangi atau dahulunya jugak popular dengan nama Kerry's. Dulu adee kedai tuu skang dah takda okee. Haa, ni lagi satu tempat fav I and my mum. We all suke pegi sini sebab parking free. My mum kan one of staff. So die pn suke la nak bawak kite pegi sana kononnya nk support laa kn. Act, situu best sebab ad popular, mcD ngn secret recipe je. Yang lain I tk nmpk pon. HAHA. Kalau cakap depan my mum mampus kene bebel. Sedap mulut je dok ngutuk Plaza I ea. HEHE.


Dah habis bapak aku bershopping, kite pun makan mcD. Aku memang dh gian nk makan mcD, mcm biasa la kegemaran ku Double Cheese Burger plus fries plus ice lemon tea. Slurppp. Terliur mak. Dah balik, kitepun pegi rumah atok. Masa tu mang dah nak dekat maghrib. Memang dah magrib pun. Ouh yeahh lupa, masa dlm lift nak balik tulah, kaki kanan aku melecet. Tahniahhh! Dua tempat lagi, satu kat tumit satu atas sikit. Kesian kan. Tapi dont worry I tk nagis pun lahh. I kan kuattt! :P 


Then sesampainya kt rumah atok, kite pun dok melepak. Kebetulan, semalam ad sehati berdansa. Kite pun dok menghadap la anak beranak. Biasalahh rumah aku ni dh nak dekat 5 tahun tkde Astro. Mak hamba dah potong, katenya, start semua nak amik exam, so no more astro. Nanti tk belajar. Dok hadap TV jee. Yela astro kan banyak channel. Melalaikan baiii. HAHA. Ngadap punya ngadap, pukul 10 baru balikk. HEHE. Atok pun dah nak tidoo. Yuni bibik kesayanganku masih lagi tak pulang stayback lagi. Atok buat muka sedih bile kite nk amik balik Yuni. Takpelah mengalah ngn orang tua.


So jawabnya akulahh masih memegang jawatan sebagai bibik. Malam kelmarin aku mimpi bibik balik rumah. Then aku dh retired from doing all the housework. Aku ngah bersenang lenang sambil duduk silang panggung ala ala boss gituu dan menghadiahkan senyuman lebar hingga ke telinga. HAHA, hiperbola betol. Hakikatnya hanya dalam mimpi, realitinya aku masih kene jadi bibik sepanjang school holiday. What a tiring work. Tapi tkpelahh, nak buat mcm mne. So buat jelahh. Fightinggg! Sampai sini jelahh celoteh aku. Tk tw kenapa hari ni membebel macam melampau je. Ape ape pun, ceriakan hari mu dengan senyuman. Nahh, Cik Nina hadiahkn senyuman terpaling manis buat anda readers :) Sayonaraa




4 comments:

D Y R A said...

babe , shawl lawa lah ! hehe

aai syaqie said...

haha. siap mimpi bibik balek rumah ni. dah tahap kronik kau ni. HAHA

wehh kau dah beli baju sekolah ?
aku macam biase laaa. aku beli simple2 je dulu.
nanti kalau dapat pindah sekolah ke ape, baru borong byk2. hehe.

btw, kau mesti happy kan mase kau tulis entri ni. i can see that :))

Nana (: said...

HAHAHAH, adoyaii name msok skali neyh, eheh nape tak beli ary tuu ? pnt kak azz promot, ahaha :D

ninaa said...

Dyra : Thanks babe, shawl murah je tuu :P

Aina : Memang kronik pn. Bile ntah bibik kesayangan aku nk blk. HAHA, tw tkpee, aku memang mood excited tatau asl :)

Kak Nana : HEHE, ibu dh jalan so kite pn jalan laa. Tula sian kak azz, tp tkpee duit masok kn, bole la treat kami nty :p