WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Saturday, September 26, 2009

Raya Punya Story Part 2

Hari Raya Kedua


Raya kedua seperti tahun tahun sebelumnya destinasi kami ke area Kota Tinggi. Bangun agak terlambat sedikit mungkin disebabkan kepenatan. Bertolak agak lambat sebab ibu pegi hantar bibik tok mah pegi agent sebab dia kene balik krana disahkan menghadapi penyakit TB. Kesian atok tkde maid. Maid baru pun kecik molek cenonet lagi kecik dari Anis. Nak angkat Tok Mat pun tak kuat.

Herm, sambung cerita balik. Masa perjalanan nak pi Kota Tinggi, walaweyh jam panjang gile. Start dari Tiram dah jam pnjg. Sampai saujana dh terok pasal dari 3 lane nk jd 1 lane so semua orang berebut rebut. Perjalanan yang sepatotnya amik mase sejam lebih, jadi dua jam. Penat betol. Tapi nasib baik sampai juga ke destinasi pertama iaitu di Air Tawar 2. Rumah Mak Long hee.

Kat situu, jumpe baby comel. Act, my anak buah. Anak cousin nina, Qistina Balqies nama die. Tembam dn Debab gile. heee. Kat situ pun jupe Mak Su. Mang kebiasaan raye kedua pegi situ. Pasal ayah nk pi mlawat pusara mak die. After pi kubur, menuju ke Bandar Mas pula. Rumah Mak Ngah. Act,husband dia abang ayah tp husband die dh meninggal. Sampai je bndar mas, pegi kubur arwah pak ngah dulu then bru pegi rumah die.


Sampai sana, jumpa MakCik and family. Kak Jijah siap bawak tunang die lagi. Yela orang bru bertunangkan. Abg Husein nama die. hee. Good looking la jugakk. Lepas rumah Mak Ngah rumah MokDe plak kat Bukit Aping Barat. Rumah die orang ni jauh jauh jugak. Penat dok dlm kete. Pkul 7 baru smpi bkt aping. Kat sana ade lagi 3 anak buah. Semua girls. Aku ni ramai betol anak buah. Yela cousin cousin semua dah kawin Nina je tk kwn lagi HAHA.


Dah borak borak, makan makan kt umah MokDe, so kita pun chalo laa. Dalam pukol 8 lebih gerakk. Balik ayah ikut jalan jauh sikit sebab nak elak jam. So ntah mana mana la bapak aku chilok pun aku tataw. Aku dok diam diam dalam kete men mcg nan bua atyy hee. Dalam 10 lebih dh sampai. Agaknya kalu dok ikot jalan biasa. Pukul 10 pn belum tentu smpai tiram lagi. Sebab jam panjang gila gila. Semua orang nak balik raya kan. 


Sampai rumah mandi mandi, mcg mcg then Tidoooooo :P





1 comment:

tialavender said...

aca mcm mak datin laa!

ngEe~