WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Tuesday, February 1, 2011

WINK ^__^

HEE, Assalamualaikum and big HELLOOOOO readers ^^,

I really miss my baby bloggy. Nengok sana sini dah berhabuk. Menandakan dah lama tak diupdate ye anak anak. Well, thanks kepada sesiapa yang mengikuti belog tk seberapa ni, sorry dah lama tk post entri, saya busy sangatlah awak. Tak terkata busynya. Dulu terkejar kejar nak pergi Bilik Bestari(bilik computer dekat Samura). Sekarang pandang sebelah mata pun belum tentu. Imagine macam mana busynyaa. Pagi sekolah, prep petang ada class, prep malam ada class. Homework? Tetap homework. Kene stay up sampai kol 1 lebih pagi baru tidur. Mata? Jadi macam panda dalam iklan garnier. Cikgu semua nak habiskan syllabus cepat cepat. Imagine sejarah dah habis chapter 3, addmath pagi belajar Intergration petang belajar Linear law. Mama Lina kata nk habiskan by April. Chemistry pun sama, ptg belajar Carbon Compound, pagi proceed chapter lain. Nasib baik Physics chill je. Kalau tak terbalik otak Nina. Huh.

 Nengokkkkk Eyebagggggg

Eh, lupa pulak nak tanya, how do you do guysss? Hopefully that you'll be in the PINK of health. Nina baru baik demamlah. Im having bad cough after I recover from fever but then Alhamdulillah my health condition was already back to normal now. Rasanya macam musim demam kot. Hari tu Cik Aina Syaqilah call Nina pun suara dh macam penyanyi rock, tk ketinggalan Encik Farhan pun boleh gang dengan Aina. Bila Nina dh recover dia orang pulak sakit. Tulah, dugaan daripada Allahkan. So bila sakit, kena banyak sabar, kena minum plain water atau dikenali sebagai sky juice juga banyak banyak, kena makan ubat kan kan. Tulah nasihat turun temurun family saya.   

 Family Outing ting ting! 

Tapikan bila ingat balik macam mana Nina recover from fever kan, nak cerita sikitlah, unik sikit taw. Nina typical jarang demam, but flu ALWAYS attack me. Bila demam pun tak teruk, bagi je dia tidur nanti baiklah. Tapi masa demam kat asrama baru baru ni, malamnya tu, nina stay up dekat study room. Mang dah rasa badan panas. Maybe disebabkan angin malam tu sejuk je kan, an hour after that, terus dah okay. What can I relate here Thermal Equilibrium already occur there between my body temperature and temperature of the surrounding. HAHA. Harap maklum, calon SPM 2011 lah katakan :P But actually, I recovered from fever also related to my strong antibodies, biology chapter 1 form 5. Defence yang keberapa? Jawab sendiri. HAHA

 Bday saya, Dira yg kene bedak lebih :P


Dah nina berhenti merepek, tak semua orang belajar apa yang kau belajar. For this first 4 weeks in SAMURA, keadaan stress masih terkawal. Cuma masa last week tu adelah beberapa problem yang timbul. Kolah takungan mutiara jernih juga bocor sedikit tapi dapat diselamatkan. Tapi saya bangga sebab saya menangis pada hari itu, saya menangis sebab saya marah. Benda yang dah lama dipendam, akhirnya lebur dengan air mata. Lagi berbaloi daripada sembur orang melulu bukan. Sekarang just berpegang pada prinsip, let them be, buatlah apa yang depa rasa puaskan hati depa. Nina sabar je, focus pada SPM. Tahun pembersihan Hati nii :D A big bigger biggest gratitude goes to Syahirah Adilla, Dira, Ezzy Bubble and the others keep supporting me when Im down.

 Voice of Soul, performance during High Table

Nak bagitau dekat senior senior batch 27, sekarangkan rules sangat tight. Sedih betol. Kiteorang kena pakai baju kurung taw setiap kali program kecermelangan akademik rasmi. Contohnya masa petang jumaat dengan weekends. Pastukan, hari Ahad kiteorang terkinja kinja pukul 6:45 dekat dataran Aspuri riadah, then 7:15 balik dorm pukul 8 ada class Add Math. Paling sedih sekali, kiteorang kan kan setiap hari kiteorang riadah WAJIB kene kosongkan asrama. Macam tak percaya. Cikgu cakap tak riadah on thursday and friday tu rules warisan turun temurun :(((( Takda masa nak cuci bajuu.

 Amalina and Amalina, She's Bentarian (SDBL)

Haa, ada banyak lagi rules bila naik cuti ni, nanti ada kewujudan sistem warna. Cikgu cakap sapa tersengguk masa dalam class cikgu tambah satu mata. Peringkat 1 cukup 20 mata nanti nama bertukar colour biru, kena kaunseling. Tambah tambah tambah lagii, paling worst nanti bertukar jadi warna hitam kene kicked from the school. Lagi satu rules paling baru, aspura dengan aspuri tak boleh ada dekat sekolah masa weekends pada waktu yang sama. Cikgu cakap kita orang generasi SBT, so nak tingkatkan kualiti serta prestasi. Sedih, terseksa jiwa dan raga hamba. Tapi takpa, ni untuk masa depan saya jgk kan. Saya redha ;) *panjangkan junior mengadu dengan senior

 Riadah riadah

Haa, tu yang related dengan rules. Takpelah redha. Kehidupan seharian, okay je kot. Masa one day before bday Nina, Ezzy dengan Ain pegi dedicate lagu Aiman-Cinta Terakhir dekat Nina. HAHA, Lagu tu kan kan, lagu favourite Nina. Fall in Love dengan lagu tu after Mahfuzah punya slot on Kalam Nisa'. Oh lagi satu nak bagitau dekat senior batch 27, sekarang program jumaat agak bestttt. Naqibah naqibah bagi talk best gila. Tersentuh jiwa raga ku. Best Naqibah nyanyi nyanyi lagu nasyid. Paling best, Kak Na aka Eqin nyanyii. Teruja kami. HAHA. SHHH! Ni rahsia aspuri.So conclusionnya adalah pro and contra dia kan. Manade hidup ni seronok memanjang. Bohonglah kan. 

Keadaan SAMURA waktu Riadah 
PS : Langit dekat Samura sanagt cantik tawwwww 

Balik rumah pun, homework tak penah tertinggal. Mesti nak follow jeeeee. Bangun pagi ingat homework je taww. Tak tenang hidup aku. Mama Lina kata, cuti ni bukan nak kasi awak enjoy just nak bagi awak ruang untuk bernafas. Bila balik hostel schedule kan packed, nak tarik nafas tak sempat, so belajar tetap belajar, macam cikgu Zainuddin kata Pendidikan Sepanjang Hayat :D Siapa student form 5 focus masa cikgu ajar dia taw kat mana ayat pendidikan sepanjang hayat tu. HEHE.  Haa dah cukup cukup, malas nak bebel lagi. Cukuplah sampai disini. Lainkali bebel lagi. Cuti raya cina tak pergi mana mana pun, duduk rumah diam diam jee. 


Agak agak rindu rindu dekat orang, angkat je phone, calling calling terubat rinduu. HAHA, till here. Keyboard off. Sayonara ^^', 



2 comments:

eyjalukman said...

ohh nina ,
kesiannya korang .
serious rules dia memang ketat .
pakai baju kurung dulu pon kitorng dah rasa bebel2 .
sabar jela ehh ,
ni msti sbb SBT .
haiyohh ,
cikgu kan ptotnye didik mende tu sume dari dulu lagi so takde la nmpk hipokritnyee .
ni nk dkt SBT baru nak wujudkan mcm2 bnda .so , tk nmpk pun natural nyee .
klu mcm ni pljr lg stress .
tk slh nk bina disiplin tp biarlahh dr awal .
ni nnt bila hbes je SBT mst dah longgar balik rules tu .
wahh ,
sistem warna tu nmpk mcm susah gilee je . huhu T___T korang sabar oke .
seriously kak DJ rndu gilee SAMURA !
btw , korang nk smbut junior kan ?
good luck , jgn ragging ! haha
tp jgn jugak mnjakan sngt , kem slm spa2 la ehh especially junior akk <3
pape update laa lg oke ;)

x3,dayana said...

hii nina, kak dj yang propose blog awak ni kat akak, sbb nk tau perkembangan samura skang nih , ahaha,
wahh ksiannye k0wg, mesti nti ade waktu2 kemuncak nk bsuh bju mesti berebut kn... wlupun aspuri riadah tiap2 ari, aspura turun skali ke? haha tu persoalannye! :P spanjang ktwg thun lpas, junior aspura je ade, sr ade jek yg d0k td0 d0rm, sukati2 an ble nk kua?

ehh haha VOS smoga berjaya thun ni :)!