WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Saturday, February 13, 2010

Im BACK! ^^,

Assalamualaikum and Helloooo readers ^^,

Lama gilaa tak post new entry. Sumpah, rinduu gila nak berblogging and babbling. HEHE. Well, as you know now im part of SAMURA. Officially 2 weeks sudah. Register on 2 Feb. So far, Alhamdulillah im doing well there. But homesick sikit. Normal I guess. My counselor cakap jangan selalu call rumah kalau tak nak homesick. Then I follow his advice, Alhamdulillah I made it. But my mum ask me to call her every two days. Takpe takesa. Rasanya semakin hari semakin oke kot. HEHE. Rindu jugakk kat kawan kawan di Tasek Utara. 
Ni kakak katil merangkap KD kiteorang. Kak Fieqa nama diee

Well, now nak cerita pasal SAMURA lah sikit. If nak taw SAMURA tu stands for Science Muar Royal Academy. Cewahhh. Please dont ask mana datang royal tu oke. Herm, 2 weeks orientation. First week formal and kinda bored. Ohh ya, masa penutup orientation weeks tu I masuk boria. Menari nari. HEHE. First time wehh. Lupa nak bagitau I rumah Hijau = Budiman. Yeahhh, go Budi Go! Then dorm Budi 1. Second week masuk class then ade lah orientasi sekejap sekejap je. Ade test sikit. Bkenal kenalan cmuh jelaa.

Kakak kakak dorm sangat best dan sangat baik. Dormates yg form 4 pun best jugakkk. Kakak katil aku nama dia kak fiqa merangkap KD kiteorang. Sangat baik dn comel. Then ad kak winter yang happening. Kak Ain naqibah rawkk, kak fiza yang childish caring dn sangat baik pasuh Kak Malisa Sahira. Kakak pandai dan mata cantik. hehe. Dormates, ade Idayu from pontian, Nadia Hajar aka Autumn from Muar, Hajar aka KEP  from Puchong,  Hidayah from Kluang, Sofwa from Muor, Siti Saiyidah aka Sis from Sepang. Ouh ya, kan ade hajar aka autumn, then hajar aka kep act itu registered nama dorang. Autumn kakak katil die kak winter yg bagi. Kep tu kiteorg yang bagi. Nina pulak nak taw kak fieqa bagi ape, my registered name is AVICE. heee. Kakak katil sye Platelets so we're related to bio. Begitulah. Semua best ;)

Currently sangat baik dengan seorang mahluk bernama Nur Hajar aka KEP. heee. Different class, but mana mana je dengan dia ni. Ohh dia stay Puchong Selangor. In class baik  dengan Syikin aka Prof Syik. Dia ex SIGS jb but stayed in Mersing HEE. Nina class 4 Gigih and PKT of the class. Yeah PKT stands for Penolong Ketua Tingkatan. SAMURA sangat banyak menggunakan shortform taw. Lucky me, i got same class with haji bob. My classmates in Tasek Utara and we're really closed as his desk just in front of my desk in 4 Science 1. Then same class with my super bestfriends in Primary School, Sheikh Muhd Akmal. Kiteorang cakap, kite ni mang meant to be lah. HEHE

So far, Alhamdulillah okelah kot. But I still in process to adapt the environment. Im a new comer. This my first time live far apart from my family and my siblings. Im getting more sensitive than before. Sangat mudah menangis. Even my mum amik lambat sikit last friday, when she came to my dorm, mata dah berair dah. Yeahh, I admit I memang gembeng sikit. Cakap kt telefon pun suara dah berubah. Bila ibu balik lepas bawak pergi outing pun again menangis jugak. Bila masa first day ibu nak balik lagilah takpayah cerita menangis jugak. Call cikgu sarah pun menangis. Baca belog Anis pun sebak. Teringat ibu pun nangis. Ya, sekali lagi saya mengaku saya anak manja even im a second child form five sibs. But what to do, This is me.

Live in hostel, quite tiring. Everything rushing je. Nak basuh baju or whatever kene curi curi masa. Kat SAMURA setiap masa adalah emas dan sangat berguna. If dulu tak penah tido dalam class. Bila nengok budak budak asrama tido kita pun adelah mengata sikit, tapi skang bila dah duduk hostel dah faham dah. Tido dalam class normal, dan wajib bagi aku. BHAHA. Senior senior semua cakap mind set jee. Tapi susah doe nak mind set. Kat SAMURA belajar satu benda baru, belajar lebih sabar. Lebih lebih lagi, nak iron baju then guna public phone. Kat sana just ade tiga je iron untuk 2 block. Org beratur memang ramai. Public phone banyak tapi satu je bole gune i-talk. Sadis. Syiling makan banyak gile. Tapi tkpelah. I redha doeeeee. Lama lama okelah kan. Hee. Till here. Keyboard off. Salam


PS: Even im happy in SAMURA, Tasek Utara still my heart. It will never be replaced bebeh ^^,

XOXO
NinaSue

1 comment:

aai syaqie said...

lu buat wa cuak laaa nokk.
haha. chill je lahh
alah bisa tegal biasa

aku setuju dgn last sentence kau
tasek tetap di hati
:)