WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Sunday, December 6, 2009

Kajang :)



Hari Jumaat malam my family and I gerak pi Kajang rumah ucu. Hantar Irfan balik. Then alang alang dah naik KL so kite pun berjalan jalan laaa. Alaa, besoknya kiteorang just pergi KLCC sebab nak bawak abang dengan adik pi Petroscience tu. Depa tak penah pergi lagii. Tapi the girls dh pergi mase kecik duluu laa. Pagi pagi dah bangun. About 9 gerak KLCC from Kajang.



Sampai jee ayah kata naty nak pegi skali Skybridge, so kite pun pegi lah amik ticket. Dapat ticket pukul 4:45 punyee. Officer yang jaga tu cakap orang dh start queue up nk amik ticket since 6 am. Waa, awal gilee kn. After that kite pun pergi laa beli tcket kt petrosains tuu. Dapat yang 11:30 punya. Layankan jelaa. Jalan jalan dulu. Dah pukul 11 kite pun pergi balik petroscience then masok.


Then kite pun berjalan jalan kt dalam tuu. Penat kaki aku jalan. About an hour berjalan fuhh. Lme tk lme kan. Kat dalam tu aku paling suke part naik gelongsor. HAHA. Macam budak budak. Tapi bestlahh. Iman and Mira berjalan sesuka hati jee. Dah la kecikk. Iman tu banyak mulut tp comel HAHA.

After pi petroscience, cacing dalam perot dah berdangdut itu tandanya perot dah lapar and minta di isi. Nina nk makan McD tp ibu sibuk nak ajak makan KFC. Takpelah die nak belanja so layankan jelaa. By the time, jejak kt KFC tuu orang ramai tk ramai kn. Full gileee. Orang sangat ramai, maybe jugak pasal ad PC fair kt KL Convection Center tu then depa park kete kt KLCC. 

Perot dh kenyang, kite pun nak pergi menunaikan solat fardhu Zohor kt Masjid KLCC. Dah solat pergi tempat skybridge. Setibanya kat situu, then nampak seseorang yang memang dikenali. Kak Zana! Alaa, yang FC kiteorang mase ad program kt sekolah tuu. Bile amik lanyard dari dia then dia macam terpaku kejap, tengah nak ingat nama sape. Pasuhh tetibee jerit Ninaaa! haha. Ibu dengan Ucu dah pelik. Ea kenal ke. HAHA.

After that, Kak Zana pun cakap pagi tadi amik ticket ke. Nape tk call dulu. HAHA. Aku slumber jawab mana kite ade num akak. Die pun baru prasan mang aku tkde num die pun. Then naik pi skybridge. HAHA. Ucuu gayatt. Kelakar jepp. Anak anak die siap bole lari lari lagi. Innocent betoi. Then bile masa dh habis kite pun balikk. Herm next stop kite pegi IKEA pulakk dekat Damansara. Frst time pegi, bfore this tkpena sampai pn.

Tempat tu besaa. Tapi semua orang dh kepenatan. Kite tk beli banyak barang pun. Billy Bookcase die sangat cantikk tw. Mule mule ingat nak beli, tp fikir balik nk pasang then nak letak kt bilik mcm tk muat. So tk beli. Semua orang pun dh mcm tkda mood. Penat gileeee. Then pi makan. Swedish Meatball die sgt best. Aftr bayar kite pun balikk. Sampai kajang dalam pukul 11 lebih. kepenatan dan akhirnya tido.  

2 comments:

Hani madu said...

wahh beshhnyee jalan jalan , hani dudok rumahh sajee : ( nway miss-ing youu

aai syaqie said...

cacing dalam perot dah berdangdut
haish wa bengang je tak payah aaa nak gune ayat tu. HAHA

best doww kau jalan
haish aku ttbe dah berangan nak jalan kt kl dengan korang smue. hee