WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Wednesday, November 25, 2009

Selfish? Grrr

Kenapalah bila kau balik, rumah aku huru hara. Kenapa bile kau takda aman sangat dunia aku ni. Kau balik je nak bergadoh dengan aku. Kau cakap aku macam macam. Kau balik je aku start nak nangis. Kau cakap aku selfish then kau cakap aku act baik je depan boyfie aku. Apa masalah kau haa? Bila kau kat sekolah tau plak kau nak call sape. Nak mengadu domba dengan sape. Bile kau balik kau buat macam macam kat aku. Kau tak malu ke? Kau cakap aku ni ingat aku bagus sangat. Selama ni aku takda masalah dengan orang lain except KAU! Darah daging aku sendiri. Kau ingat aku ni ape? Takde perasaan. Kalau aku ikutkan setan dalam hati aku ni, dah lama aku terpekik terlolong macam kau buat kat aku hari tuu. Untung aku sabar aku malas nak cakap. Then aku takpenah pun cakap aku bagus sangat. Aku jugak tak hipokrit. Aku, diri aku sendiri. Bila dengan byfie aku, itulah aku sama macam aku bhadapan dengan orang lain. Kau kalau dah takda modal nak menyakitkan hati aku, boleh tak diam je. Tak payah nak talking nonsense oke.  Keje aku dah siap. Aku nak online, lantak akulah. Kau tunggu tk bole ke? Naty kalau aku dh bosan dengan benda alah ni kau guna lah. Moreover, kau kan dah gune. So tak bole nak tunggu petang. Keje kau tu tak buat lagi. Nanti kalau mak aku dah balik, pandai kau nak condem keje orang lain.  Cakap aku selfish, tp KAU tu selfish. Dari kecik sampai besar, apa kau nak mesti mesti kau kene dapat! Nak apa apa mesti nak masa tu jugak. Everybody cant say NO to you. If they did, kau mulalah nak curse macam macam. Bila dah gaduh dengan aku mula nak berbaik dengan orang lain. Bila gaduh dengan orang lain mula nak baik dengan aku. Yelah, nak memastikan yang kau tak akan dipulaukan. Eah belajar bersyukur sikit and learn to appreciate orang bole tk? If one day, the whole family ni dah naik menyampah dengan kau baru kau tau. Kau ingat masa tu kau nak lari kemana. Hari ni aku sememangnya tersangat jahat sebab mengutuk darah daging sendiri dekat blog yang satu Malaysia boleh baca. Selama ni kau buat aku, aku diam. Aku nangis sorang sorang. Then kau still cakap aku selfish. Ye, aku memang SELFISH. Tapi bukan semalam, tapi bermula dari hari ini. Ouh ya, kalau kau baca Alhamdulillah. Nanti aku solat aku doakan kau ni cepat cepat lah dapat hidayah, ubah sikit perangai kau tu. Aku dah tak tahan lagi. Then aku mintak Tuhan bagi aku ketabahan nak berhadapan dengan manusia macam kau. InsyaAllah

4 comments:

Muhamad Ulwan Bin Mokhtar Mohed said...

erm, nina.
calm down.
people always like dat la.
aku tak bape suke sgt la ngan post terbaru ko ni.

maybe that's normal, tpi aku mmg tak bape suke. die manusia biasa, ko pun manusia biasa. jgn la smpai kurang bergaduh eh. tak suke den tengok.

aai syaqie said...

hoho. betul cakap ulwan tu. sabar je laaa nokk.
kalau rase nak maki, maki je. HAHA
chill chill. pekakkan telinga oke
asalkan keje kau settle, dah laaa

faqiha said...

sbr yee :)

Teha Sayang said...

ninaa sabar jea . normal lah tuh . teha selalu jugak cam tuh . btw , awak kan kuatt ! chill bebeh HAHA