WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Saturday, September 5, 2009

Mati Itu Pasti

Selepas Zohor tadi, pergi Permas Jaya. Ziarah staff ibu meninggal dunia. Kesian dia 6 bulan terlantar dan tak sedarkan diri. Kata ibu pada mulanya dia disahkan mengandung luar rahim, dan zygote tersebut kemudian burst. Dia terpaksa menjalani pembedahan. After operation, timbul satu problem yang menyebabkan dia terpaksa bernafas menggunakan tube.

Malangnya, akibat kecuaian doktor, sewaktu tube hendak dimasukkan, tube tersebut telah tercucuk bahagian paru-paru kanannya dan burst. Kesiankan. Sewaktu itu, dia berada di Government Hospital. Dia kemudiannya dihantar pula ke Johor Specialist Hospital. Di Johor Specialist Hospital, kejadian yang sama turut terjadi. Her another lung also burst. Kesian sangat.

After incident tu, banyak kali dia keluar masuk ICU. Selama 6 bulan bernafas pun bergantung pada oxygen tank. Kesian. Then diaorang ckp hari Khamis lalu dia dah nazak. Pagi tadi dalam pukul 9 dia pergi buat selama lamanya. Kesian. Tapi, daripada dia terus terseksa, biarkanlah dia pergi dengan tenangkan.


Her daughter pun still kecik lagi taw. Ada dua orang, eldest baya baya akif, then youngest tu belum sekolah lagi. Sedih ja. Tapi tadi masa pegi rumah dia, nengok anak anak dia slumber aja. Maybe masih belum mengerti. Sedih sangat bila kenangkan diaorang. Masih kecil dan perlukan kasih sayang seorang ibu.

Aku kesian gila nengok emak stuff ibu tu, dia nangis. Maybe selama dia terlantar sakit mak dia yang jaga. Begitulah kan perasaan seorang ibu, bila kehilangan anak dia. Aku pun tak dapat imagine macam mana if aku hilang someone yang aku sayangg. Mesti sedih gila gila.

Hari ni, seharian aku asik fikirkan pasal nasib dia orang. Sepanjang perjalanan balik dari Permas Jaya sampai Bukit Kempas aku asik cakap kesian je. Dalam entri ni pun aku asik cakap kesian je kan. Aku agak sebak taw bila nengok mak dia nangis, nengok ade auntie tu peluk anak anak dia. Sedih ja.

Tapi apa apapun, yang pergi tetap pergikan. Kita yang hidup kena teruskan hidup. Ajal maut tu ditangan tuhan. Even dia masih muda baru 30an, dia telah dipanggil. Oleh itu, kita mestilah beringat ingat. Kepada anda yang membaca, marilah kita sedekahkan Al-Fatihah buat dia semoga rohnya dicucuri rahmat. Terima Kasih :)

1 comment:

armouris said...

info tentang mengandung di luar rahim kat sini - Mengandung di Luar Rahim