WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Wednesday, February 17, 2010

Im a Single Lady bebeh! =.=

Assalamualaikum and Hello readers (=.=)

Cehh, title single lady. Well act semua itu hanya penipuan semata mata. Act, nak cerita pasal hang out semalam je. Yesterday, my girls and I went to City Square. Mana lagi nak pergi kan kalau bukan ke situ je. Well, kalau dah pergi sana mestilah nengok movie kan. Kalau sekadar nak berjalan apa je sehh ada. If nak window shopping and cuci mata baik pergi Tebrau City lagi besar, sehari berjalan confirm balik kaki rasa macam nak tercabut. So semalam I hang out dengan my girls je. Hang out without my boyfriend. Yeahh, that's why la title dia jadi single lady. HEHE. But single for yesterday only. 


Sampai sana jumpa kanak kanak terbang. Ada Hani, Nurul, Yana, Fai, Qila, and Ana. Then my girls yang pergi Balqies, Maisarah and her bf plus Aina Syaqilah Binti Serajudeen yang pertama kali hang out dengan kiteorang. Itu pun atas dasar hari ni dia nak pergi MRSM Pontian so her tanya tak mau jumpa kawan kawan for the last time ke. HEHE. Then setibanya di sana jumpa Teha. Yeahhh, I miss all of them badly even baru two weeks tinggalkan depa semua. Haish. But I miss him more. Unfortunately he cant join us as he has to accompany his father to pontian. What to do, Family First bebeh!


Hang out semua girls pun best hape. Gelak gelak. Well kita orang nengok Percy Jackson and The Lightning Thief. Sumpah best gila. Cerita kinda macam action, ada fighting fighting. But really exciting. Usually this genre of movie just make me sleep in theater and keep on looking at my watch but Percy Jackson succeed to attract my attention. Sumpah best gilaa. Heroes dia cute gilaa beb. Aku madah cakap comel je. Dah memang comel nak buat macam manakan. Dia punya scene terkejut pun ada dua tiga best gila doee. Bestlahh. Nak taw best macam mana pergilah nengok sendiri. Dari awal sampai akhir khusyuk aku nengok. BHAHA. 



Tapi memang best, cerita from the same director of Harry Potter and the goblet of fire if im not mistaken lahh. No wonder lah Kak Yaya nengok sampai dua kali. Memang best. Then after nengok movie kite orang pegi lah makan kat food junction. Story morry sikit. After that kol 5 maisarah dengan Aina dah nak balik. Haish cepat gilaaa. Kalau ikut hati aku nak je balik malam. Yelah bukannya selalu jumpa kan. Balik pun jarang nak keluar pun bukan boleh selalu. Tapi takpelah, dah keluar sama sama tu kira okelah. Bersyukur nehh. Then pukul 6 kiteorang plak chalo. Sempatlah cerita dengan Balqies problem problem aku tu. Bhaha.


Kesian balqies, hari ni dah kena balik Temerloh. Orang cuti seminggu, die cuti beberapa hari je. Nak balik pun macam separuh hati je. Nanti nina kalu nak balik Muar pun macam gitu jugaklah tu. Separuh hati. Confirm aku nangis lagi sekali. Tapi baguslah nangis, nanti terus relieved. Anyway, thanks to Balqies, Maisarah, Aina and Terbang's Kids sebab hang out sama sama. Later on, bila nina balik jom hangout lagi ramai. Plan betol betol. Im gonna miss all of you badly. Fr Aina, all the best there in MRSM Pontian. Take care of yourself yawww. I always love youu, all of youu. Chill ;) 

2 comments:

ajie_harini said...

hai ..lalu lalu.. haha..
waa.. sian boy bf u kne tinggal,,hehe..shopng ta ajk dy..hehe

aai syaqie said...

weyy
jom tgk lagi cte percy jackson
aku kt mrsm asyik mimpi je si percy tu. haha