WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Saturday, January 2, 2010

White Flag :(

Rasa macam hendak menangis ketika menulis entri ini. Hati rasa tersangat down. Aku kini hopeless. Aku tak semangat nak jejak kaki ke form 4. Ye, lagi 17 hari genap usia aku enam belas tahun. Aku tak suka 2010. Lebih lebih lagi nak naik sekolah. Even belum naik sekolah aku dapat rasa yang diri aku ni bakal diselubungi kesedihan yang teramat sangat. Entahlah, memang orang tak faham apa yang aku rasa sebab aku pun tak cerita betol betol kan.

Sebenarnya, aku sedih bila nanti ramai kawan kawan nak pindah. Aku rasa even aku dapat 8A's aku mungkin tak akan jejakkan kaki kat SBP or MRSM yang aku dah mohon tu. Sememangnya aku tak mohon Teknik sebab aku tk berminat dengan jurusan yang ditawarkan. Aku tak mahu meletakkan teknik sebagai last choice dalam list semata mata aku nak pindah daripada Tasek Utara. Aku tak mahu merana sendri. Jika aku berminat sekalipun, aku masih punya masa untuk apply tapi aku rasa if aku apply mesti later on mesti aku dapat panggilan kedua atau ketiga. So nanti dua tiga bulan dah belajar kat sekolah lama tiba tiba nak tukar course kan menyusahkan tu.

Fyi, aku tak nak berharap sangat dapat SBP or MRSM sebab result aku tu. Aku punya kerja kursus agama just dapat kepujian. Aku rasa sejak tingkatan 1 sehingga tingkatan 3 semua aku buat, but aku tak tau kenapa jadi macam tu. Takdir nak buat macam mana tapi aku tetap bersyukur dengan rezeki tuhan berikan. Mungkin ada salah silap aku kat mana mana. Takpelah, stay Tasek pun oke jugak kot. Cuma aku kena workhard lebih. Tapi aku mesti sedih, sebab menghadap kawan kawan aku sorang sorang tinggalkan aku. Ya, memang belum terjadi, tp memang aku pasti akan terjadi. Aina, Tasha dan Izyan, confirm nak pergi tinggalkan aku. Mereka memang nekad nak pergi jauh dari Tasek even dapat sekolah depan Teknik JB tu. Tapi takpelah, aku bukan nak buat mereka rasa guilty, study is more important than friends. Study will benefits you in future while friend is just a friend. 

Balqies, Maisarah dan Salmah berlainan kelas. Terpisah even di dalam satu kawasan yang sama. Aku benci perpisahan. Benci. Aku tak tahu kenapa hari ini aku begitu lemah. Mungkin kerana aku terlalu sayang kawan kawan aku, dan mungkin aku terlalu sedih mengenangkan mereka aku meninggalkan aku ditambah pula dengan keadaan malam yang sunyi sebegini menambah kesyahduan dan kesedihan di dalam lubuk hati kecil ini.  Kenapa setiap pertemuan ada perpisahan. Kenapa? Soalan yang sememangnya tidak masuk akal. Fitrah dunia bukan setiap pertemuan ada perpisahan, bukan sekadar terpisah daripada tempat, atau contact, terpisah dunia itu juga satu kepastian. Sedih.

Aku hopeless, aku berhenti berharap dan aku kini mengibarkan bendera putih. Aku surrender. Aku terima apa yang telah ditakdirkan buat aku. Tetapi jauh di lubuk hati aku masih punya sedikit harapan sedikit sahaja untuk aku diberi peluang melanjutkan persekolahan aku ke sekolah yang lebih baik. InsyaAllah. Untuk kawan kawan di Tasek Utara yang berniat nak berhijrah even teknik depan atau teknik sebelah, Good Luck ye. Jangan lupa aku. Jenguk jenguk la aku nanti. Aku mesti rindu sangat kat korang. Sorry if ada salah silap. Doakan kejayaan aku jugaa ya. Assalamualaikum :) 

PS: Will you lend me your shoulder,  I feel like crying badly :(

Current mood : Bad condition, Ily friends

4 comments:

the fine monster , said...

meh , pelok shera kuat kuat . you know im here kan ? jgn sedih sedih ok tak sukaa tgk awk sedih ni . everything's going to be great dont you worry okay ?

ninaa said...

heee, makin nangis adelaaa. terlampau sedihh. Haishh.

ninaa said...

Shera, thanks a lot. I love youuu so muchhhhhh. Nina tw nina kuat cme hari ni tk berapa. Down buat seketika :D Time kasih

aai syaqie said...

i am here to give my shoulder fer you to cry on :)
aku taknak pindah teknik jugak laaa sayang oii
aku boleh decide nak sekolah mane
lagipun aku nak amek prinsip akaun
chill. mesti ada jalan nanti
:))