WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Sunday, December 27, 2009

The Best Hang Out Ever ^^,'

Semalam 26 Disember 2009 merupakan hari hang out yang paling best untuk tahun 2009 memandangkan selepas ini tiada lagi hang out. Well, kami kuar berenam sahaja. Nina, Balqies, Salmah, Teha, Farhan and Bego. Venue? Mana lagi tu haa Banda Petak. Tujuan hang out bukan untuk celebrate result, saje nak chill kan diri. Enjoy enjoy HAHA. Agak terkilan bila Maisarah dengan Aina plus Izyan tk dapat join, tp ape yang I nak cakap kat depa, kome mang rugi bebenor yop tak ikut we all. Tk tw bile lagi ada opportunity macam ni lagii kn. Well, tp dorang ade alasan nape tk pegi. So apa mau bikin.

Sambung cerita, macam biasa if hang out, aku mesti pick up kawan kwan aku, sampai paan pun cakap ingat yr parents drebar ke pe? But its okay, dah sekali jalan, might as well tumpang, nape nak bazir duit minyak dan mencemarkan udara kita dengan gas beracun karbon monoxida, bumi semakin tua, suhu semakin meningkat akibat pertambahan kenderaan di jalan raya. Tak begitu? Oke, aku tak mau babbling pasal pencemaran or whatsoever ni. Kami mau cite pasal Hang out. Mula mula plan nak nengok cerita Avatar.

Sampai sampai je, kite pon jumpe Cik Tehaa. Ouhh, ye die sememangnya tak mengenali saya dari jauh die kenal cik Balqies je. Kecik hati den! Then after dh meet kite pun pegi naik level 5. Setibanya di level 5, HUWAA, olang manyak lamai oo. Aku ttbe shock negok avatar theater pukul 3:15 SOLD OUT! Sedangkan masa tu baru pukul 1 lebih. Damn! Melepas aku nak negok avatar. Tapi takpe, kite terus naik level 7. Dalam otak aku, usually kat atas tak ramai. Jejak level 7, lebih kurang sme je, queue tetap panjang. Oke lahh then we decide nak negok Alvin and The Chipmunk 2 pukul 3:20.

Kita pun queue up dengan penuh kesabaran, beberapa minit selepas itu abang sayang I pn datang. Pasuh die pegi tunggu kat luar dengan Bego. Bile dah sampai giliran I, ttbe abang yang jaga counter tu emo semacam, mengalahkan perempuan period doe! Kau panas dengan customer lain jangan la sampai terbawak bawak. If you tak sanggup nak layan celoteh customer, better you quit. Dah sah hang dok kija dekat counter and akan berhadapan dengan beribu orang dn berbagai keletah dan celoteh, so you layan la baik baik. Kalau tak sanggup,resign je. Melambak orang nak keje. Emo kejap aku.


Bile dah beli ticket, kite pun plan nak pegi makan. Mula mula, ingat nak pegi makan kat Kebayan Kotaraya, but then bila sampai je depan pintu maybank, hujan pun dengan lebatnya turun. Tak ada rezeki nak pegi kotaraya. Kita pun plan makan kat sedap corner jelaa. Ade mee goreng mamak. Fav I dulu, selalu makan kat Sedap Corner, Jln Abd Samad belakang Thistle. Situ mang masyuk mee goreng mamak diee. Oke dh sampai, tapi sit penuh pulak. Takpe, we wait for a while. Dengan berkat kesabaran kite pun dapatlah seat. After order, while waiting for food, macam biasa kite pun snap snap laaaa



Cik Teha dan Sayaaaaa ^^, Ilyyyyy


My bua aty and Salmahh :)

Masa kat sedap corner ni agak best, teha yang pada mulanya kurang bercakap, then ttbe banyak gile cerita keluar. Seronok die berbual dengan Balqies. Seronok nengok die bercakap cakap. Hehe. Bego asyik nak mengusik Balqies je, tapi okelah pasal die, kite semua gelak gelak. If not takdenya. HAHA. Best best, masa ni jugak aku ter-slip tongue dengan paan, aku nak cakap die lagi jahat dari aku but aku tercakap Nina ngn paan nina lagi jahat, HAHA, dh la terkuat suara I. Malu jeeee merah muke I. Nasib baik teha tak dengar HAHA.

After siap makan, dalam kol 3:05 minit cmuhh, kite pun hantar teha dekat flyover dia nak balik ada tuition pkl 4 lebih thts why tk join ngok mvie. Amik gamba bersama sama dahulu tanda kenangan kita dah ketemu. HAHA. Im gonna miss you. Thanks fr the shawl. Really appreciate. Ade rezeki kite hang out lagi okee? Masa kat floyover ni dua orang abg polis. Aku agak terkejut bile die bagi salam kat aku, aku sebagai muslim jawab jelaa kan. But tak payah aa dh bg salam then pndg mke aku. Kan bego dh perasan pasuh gtau paan. Seb bek die chill je. Bal kate pacik polis gatai! HAHA



Curikk from Tehaa ;) We love you teha. Hope to see you again














Okee, after hantar teha, kite pun bergegas naik level 5. Then terus je masuk. Mang syok gile, dapat sit couple A then betol betol in middle. Masyukk. Puas hati bayar lebih. BHAHA. Balqies, Salmah dengan Bego dok single sit. Tula tak cukup sorang, if not bole dok sebaris dengan kite. Herm kite negok cerita Alvin and the Chipmunk!


Okay, this movie was really awesome. comel and funny. Aku madah nyebut comel je kat dlm theater. Bukan aku sorang je, bile aku dh sebut ade jugak orang sit sebelah sit depan dok nyebut perkataan sama. Memang comel pon. Best! Kelaka. Seronok negok hubby I gelak. Tk penah die gelak cmuhh. HAHA.








After habis mvie, kite pun jenjalan. Aku tk tau hari apa pasal aku jalan cepat sangat. Balqies kate kejap je dh lesap HAHA. Chill je jalan sorg sorg. HAHA. Then pegi padini, bnyk baju cantik and murah. Yela skang kan musim YES! kat PDI, baju semu discount 50%. Pakkal je duit nak sve untuk reunion. Then beli sehelai je dengan harga 23 ringgit. HEHE. Murah kan. Korang pegilah jenguk jenguk, pdi tu mana tw ade bkenan di hati. Honestly bju lawa lawa.

Then bile dh siap shopping paan pun nak balik. Itulah saat paling aku tak ske. Perpisahan. HAHA Poyo je. Aku tataw nak wtpe nanti. bfore blk ade aa amik gmba HEHE. 



buah hati and jantung hati :D



Part of my lifee =.=



Kiri tu muka nak balik, kanan muka act cutee



 My boyfriend, my bestfriend, my hubby, my angah and my everything. Thanks buat hari hari Nina happy. Idc wht people say. Most importantly that we love each other ;)

2 comments:

nyza said...

best seyh have a date!
haih.
rdu

aai syaqie said...

kau dah berjaya buat aku jealous doww. haish