WELCOME TO MY BLOG
Why is it THE VOCIFEROUS-FILLE?

Vociferous is an adjective which can be defined as an expressing opinions or feelings in loud and confident way

Fille is actually a French word mean a girl.

I take this blog as a medium for me to share my opinions or knowledge with other people. Feel free to read and have a blast! ;)

Saturday, October 17, 2009

Ronggeng :DD

Hari ni aku, Maisarah, Balqies, Aina, Izyan dan Salmah plan nak pergi beraya. Destinasi pertama ialah rumah Nina. Tepat jam 12.30 cik Mai si aty aty saya call cakap sesat. HEHE. Semua orang kalau nak pi rumah cek ni mesti sesat dulu baru dok jumpa rumah. Kelakar betol. Penat aku nak menerangkan kat pakcik teksi tuhh. Nasib baik jumpa. 

After Mai ngn Salmah sampai Aina pulak datang. Aina dia takda problem dia dah expert dah jalan nak pi rumah aku ni. hee. Patuhh, Balqies pulak. Lagi sorang sesat. Kesian dorang. Izyan pun sesat tapi dia tak call aku, dia call Aina. Sebab masa tuh aku pi mandi jap. Nak tunggu dorang ni sampai makan masa la jugakk. 




Lepas makan plan nak pergi rumah Fauzan. Tapi dorang kate nak kuar la pulak. So tukar plan. Teros pergi rumah Samer. Kami pakat ramai ramai nak jalan kaki. Walaweyy masa tu cuaca amatlah panas. Nasib baik takda anjing. Kalau ada anjing tak taw la apa nak buat. Dengan masing masing ber-heels 3 inch. hehe

Setelah 15 minit jalan, finally sampai jugak rumah Samer. Nak masuk segan doe ramai gilaa orang. Tapi adik dia teman masuk jelaa. Dah sampai dah pun. Dah salam dengan mak dia, duduk duduk kejap. Rumah dia besaa dan cantikk oke. Dah siap makan apalagi angkat kaki laa. Next house rumah Emon aka Cik Ameera. hee. Sebelum gerak amik gmbar dulu 



After that, menuju ke rumah Emon. Kite naik cab hee. Masa mula mula sampai macam teragak agak, betol ke rumah dia ni. Sebab macam takda orang then besar gila rumah dia. heee. At last, masukk jugakk. Masuk masuk, jumpa Izzat, Fauzan, Aida dengan Puteri. Sementara mak dia layan org lain, so kiteorang pun duduk amik gambar. hee. Mana mana mesty nak amik gmba. Ngehh.

 


 Nasik beriani rumah Emon sedap gilee doe. Rugi aku makan sikit. hehe. After dah makan, kiteorang pun menuju ke rumah balqies. Masa ni lah yang paling best sekali. Berjalan kaki selama 25 minit. hehe. Naik bukit yawww.





Dah sampai kat atas bukit tuu, tiba tiba izyan kate dia punya camera case tercicir kat bawah bukit. Dia pun tukar selipar aku pastuhh teros memecut laju. Sementara dia pergi amik harta dia yg tercicir tuu kiteorg pun apalagi, duduk berehat seketika sambil amik gambar hee. amik gamba lagii. gila camera betol

 


Sepanjang perjalanan nak pergi rumah bal ni memang menguji kesabaran betol. Dahlaa jauhh, kereta banyak plak uhh. Semua dok pandang kami macam hape jee. Malu tw tk. Pasuh ada satu kete tu mcm nak langgar kami je. Bongek betol. Ingat jalan raya tempat bermain hapee. Dushhh! Sampai pakcik bawak bas kuning Causeway pandang semacam. Malu malu. Kaki mai,bal nan salmah pn dh melecet. aku pun senanye. tp wt tk paham je. haha

Finally sampai gak rumah bal. Sampai rumah die, wahhh banyak gile cermin. Banyak betol lukisan. Mang jodoh dh dekat la tuu nan abg seni. HEHE. Bal, jangan marahh je. Gurau jee. hehe. Kat rumah dia makan soto. Sedapppp. Dah siap makan, pergi rumah neca pulak. Kat denai 4. Jauhh jugakk. Kalu jln kaki cnfrm kurus. hehe. Kat area rumah die ni best, sebab ad bckground cntik nk amik gmbar. jom nengok








Hee, model model tak bertauliah. Amik gambar rumah org as background pn tak mintak izin. heee. Biarlahh, asalkan kami happy. Dh pegi umah neca, last stop ke rumah Aai Syaqie pulak. Naik waja berEnam, memang seronok. haha. Sampai rumah dia, duduk kejap then aku terpaksa balik. Dh nak Maghrib masa tuu. Experience yg best gilaa. Balik lepak gilaaaa. Kaki pun dh melecet.
 
ps: Act gmbar byk malas nk upload

1 comment:

aai syaqie said...

kasut aku tk sampai 3 inch ehh
haha sbb tu aku lepak je smpai balek
korg smue dah mcm nk pegi pantai lido sehh
:)

kenangan terindah